Tragedie într-o școală din România ,aduce semne de întrebare. Copilul mort la școală trebuia să poarte mască?

Avocatul Iulian Urban, fost senator, atrage atenția că masca impusă prin ordin guvernamental nu poate fi generalizatăși aplicată tuturor. Anumite afecțiuni pot fi incompatibile cu purtarea măștii, astfel încât să ducă la adevărate drame.

Copilul mort la școală trebuia să poarte mască?

”PS – Am facut o trecere in revista si in mod patetic, las, ireal, dar nici unul din deputatii si senatorii de Prahova nu au nicio reactie la ce s-a intamplat astazi; Momaile astea se tem sa nu cumva sa iasa din „‘corectitudinea politica”‘ a liniei partidelor lor, sa nu cumva sa strice comertul cu masti pentru copiii scolari romani. Pana atunci comertul cu pompe funebre, din pacate, functioneaza perfect!”, este comentariul lui Iulian Urban.

Medicii de la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti spun că minorul care a murit după ce i s-a făcut rău în timpul orei de religie suferea de tulburare de ritm cardiac compensată.

Cu toate insistențele medicilor, copilul a murit. Potrivit primelor informații, prezentate de Ilona Rizea, șeful Inspectoratului Școlar Județean, la Digi24, elevului i s-a făcut rău la ora de religie marți, 16 februarie, după ce s-a plâns de dureri de stomac: „Învățătoarea a chemat asistenta medicală, care a început manevrele de resuscitare. Copilul leșinase”.

Un copil de 10 ani a decedat astăzi

Rizea spune că s-au verificat camerele de supraveghere ale școlii și nu există niciun incident în care să fi fost implicat copilul. ISU Prahova a explicat că la fața locului a intervenit un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă cu medic din cadrul UPU, care a transportat copilul la spital, în stop cardio-respirator. Decesul a fost consemnat la Spitalul de Pediatrie. „Din păcate, în ciuda manevrelor de resuscitare, copilul a decedat”, a declarat, pentru Observatorul Prahoveean, dr. Dan Sîmpălean, managerul Spitalului de Pediatrie. Potrivit lui Sîmpălean, echipa de medici de la Camera de Primiri Urgențe, care a preluat pacientul, a fost informată că elevul are un istoric medical cardiac.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un copil de 10 ani a leșinat, marți, în timpul orelor de la o școală din Ploiești. I s-au făcut manevre de resuscitare și a fost dus la spital.

IPJ Prahova anunță că polițiștii au fost sesizați că la o școală din Ploiești, un elev de clasa a doua, un băiat în vârstă de 10 ani, ar fi leșinat în timpul cursurilor.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *