ENORME,SPORURI de 135% și salarii de 23.000 de lei la Spitalul Lețcani, care e gol de 3 săptămâni,AȘA SE CUMPĂRĂ tăcerea medicilor

Medicii și asistentele iau sporuri uriașe în continuare, deși secția externă de la Lețcani s-a închis din 14 ianuarie 2020.

O asistentă cu detașare câștigă 9.400 de lei net, pornind de la un salariu de bază de 4.000 de lei, fără să aibă nimic de făcut. Un medic poate ajunge la 28.000 de lei fără să facă nimic, se atară într-un articol al celor de la reporteris.ro.

Interesant este că se pontează în continuare gărzi și se plătesc, deși nu există niciun pacient de trei săptămâni. Oficial, se face dezinfecție de 21 de zile fără întrerupere.

La Spitalul Covid de la Lețcani nu sunt pacienți, dar mașinile aflate în parcare marți, 2 februarie, ora 14.00, arătau că personalul medical era la program.

Medici, asistente și infirmiere primesc sporuri cifrate între 85% și 135%, fără să trateze pe nimeni. De trei săptămâni, spitalul e gol dar 40 de oameni vin la serviciu ca și cum nu s-ar fi schimbat nimic, informează sursa citată.

Spitalul a fost închis pe 14 ianuarie, oficial pentru dezinfecție. De fapt, secția a fost închisă exact înaintea valului de frig de la mijlocul lunii ianuarie, considerându-se că viața pacienților poate fi pusă în pericol.

Personalul medical continuă însă să fie plătit. Directorul Spitalului de Infecțioase, Laurențiu Roșu, găsește o explicație: „Fac dezinfecție, fac sterilizare, de aceea sunt în continuare la program normal”.

Întrebat dacă medicii participă la dezinfecție și dacă aceasta poate ține 21 de zile, directorul Roșu a părut încurcat: „O parte sunt liberi, și-au luat concediile legale”.

În plus, nu există nicio explicație a faptului că se fac în continuare gărzi și se plătesc în plus, pe lângă salarii și sporuri. Sunt gărzi de 8 și 12 ore într-un spital gol, plătite la 1.000 de lei tura.

Conducerea de la Spitalul de Boli Infecțioase a decis păstrarea în activitate normală a întregii echipe medicale de la Spitalul Mobil Lețcani, după ce secția a fost închisă oficial, pe 14 ianuarie. Oamenii vin la serviciu normal, fac gărzi, iau salarii și sporuri de Linia I, deși n-au mai văzut un bolnav de foarte multă vreme.

Nimeni nu știe ce fac pentru că e interzis să intri în perimetrul spitalului. Chiar și gardienilor le este interzis să pătrundă în interior. Oricât am insistat să cheme medicul de gardă pentru a vorbi cu el, paznicii au spus că nu e posibil: „Nu avem linie telefonică la poartă, iar înăuntru nu avem voie”.

La Spitalul Lețcani sunt între 35 și 40 de angajați – infirmiere, asistente, medici, brancardieri. Dintre cadrele medicale, 20 sunt de la Infecțioase, iar restul sunt cu detașare de la alte spitale din oraș (Recuperare, Socola, Neuro).

Mai multe despre acest subiect puteți citi aici.

Sursa:mesajul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *