REVINE TEROAREA CATUSELOR – Presedintele Klaus Iohannis a dat semnalul: “Felul in care actioneaza marile parchete trebuie reimpulsionat… Au fost mai multe intalniri si mai multe initiative in ultima vreme pentru a reporni in forta lupta anticoruptie, pentru a reporni in forta lupta impotriva unor retele de crima organizata. Toate acestea trebuie repornite”

Cine credea ca vom ajunge sa traim intr-o tara normala, fara defilari de catuse si executii judiciare s-a inselat. Teroarea catuselor cu care “Binomul DNA-SRI” a condus Romania se intoarce. Iar semnalul a fost dat de la cel mai inalt nivel, de catre presedintele Romaniei Klaus Iohannis (foto alaturi de fosta sefa DNA, inculpata Laura Kovesi), pe cale sa isi impuna controlul absolut asupra Romaniei, prin “Guvernul meu”, “Parlamentul meu”, “primarii mei”, “procurorii mei” si “serviciile mele”.


Concret, in conferinta de presa pe care a sustinut-o miercuri, 30 septembrie 2020, Klaus Iohannis a dezvaluit ca a avut mai multe intalniri si initiative in ultima perioada pentru a reporni in forta lupta impotriva coruptie. Lupta pe care Iohannis pretinde ca PSD ar fi reusit sa o incetineasca, asta desi seful DNA a fost numit nu de catre PSD, ci de catre Iohannis, si nu in timpul guvernarii PSD, ci in timpul guvernarii PNL. De asemenea, in aceeasi iesire Klaus Iohannis le-a transmis un mesaj voalat procurorilor, sustinand ca marile parchete trebuie reimpulsionate.

Redam declaratiile presedintelui Klaus Iohannis:


“Pentru mine, Presedintele Romaniei, lupta anticoruptie este extrem de importanta si nu am de gand sa imi schimb abordarea in aceasta privinta. Iar ceea ce am prezentat astazi in introducerea conferintei de presa cu siguranta poate sa arate ca nu doar acest aspect al justitiei, lupta anticoruptie, ma intereseaza si ne intereseaza, ci intreaga justitie, din care face parte lupta anticoruptie. Stiti foarte bine ca au fost mai multe intalniri si mai multe initiative in ultima vreme pentru a reporni in forta lupta anticoruptie, pentru a reporni in forta lupta impotriva unor retele de crima organizata. Toate acestea trebuie repornite. Sa fim foarte sinceri, acest asalt brutal al PSD asupra justitiei a stopat intr-un fel nu numai actul de justitie sau nu a incercat doar sa politizeze justitia. De ce credeti ca PSD s-a straduit sa puna cizma pe gatul justitiei? Pentru ca a vrut sa opreasca lupta anticoruptie. Nu a reusit, ca ne-am opus cu totii, dar a reusit intr-un moment dat s-o incetineasca oareceva. Acum intreg procesul, incepand cu legile justitiei, cu felul in care actioneaza marile parchete trebuie reimpulsionat, exact la asta lucram si eu, si ministrul justitiei, cu sprijinul Guvernului si, sper, al societatii civile”.

sursa:m.luju.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *