Reacții la discursul președintelui Iohannis

Discursul agresiv și electoral al lui Klaus Iohannis din această seară a generat, cum era și firesc, o serie de reacții din partea personalităților politice.

Ceea ce e de remarcat este faptul că niciunul dintre politicienii care au reacționat până în acest moment nu a scos un cuvânt despre suspendarea președintelui care, din păcate, este la a n-a încălcare a Constituției României.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, consideră că e o mare rușine pentru țară să se coboare atât de jos. Liderul social-democrat îi cheamă pe români la vot pentru „a ne lua viața înapoi”.

Este o mare rușine că un președinte de țară se coboară atât de jos încât își asumă pe față campania nesimțită pentru PNL! A dovedit exact ce este: un agent electoral mincinos al Partidului Său, în loc să se preocupe de singurul lucru care este cu adevărat important: sănătatea și viața românilor.

Un politruc care înjură non stop nu merită niciun răspuns. Dar vă îndemn pe toți cu bun simț, logici și ancorați în realitate, care vă simțiți jigniți de un astfel de personaj, să îi dăm mesajul corect pe 6 decembrie: să punem STOP unui an de haos și dezastru! Vă îndemn să ieșiți din case pentru a trimite acasă acest guvern incompetent și corupt!Vă îndemn să votați pentru ca Iohannis să nu ne închidă în case după 6 decembrie! Să nu ne fure Crăciunul, să nu ne fure și sărbătorile acestea! Vă îndemn să votați pentru sănătatea voastră, pentru educația copiilor voștri, pentru pensiile voastre, pentru locurile de muncă! Vă îndemn să votați pentru a ne lua viața înapoi!

Călin Popescu Tăriceanu consideră că tot ceea ce face Klaus Iohannis este „profund ilegal și neconstituțional!”.

Dacă nu ați văzut discursul din această seară al dlui Iohannis merită să pierdeți 11 minute să-l vedeți! Bun text, prost actor! Cum să vii tu să vorbești despre „România normală” pe care vrei să o construiești împreună cu Orban și Băsescu-Petrov când ai închis un sfert din țară în case, 24 din 24? Când nu putem ieși din case după ora 23.00? Când “Guvernul Tău” s-a împrumutat cu 110 miliarde lei și nimeni nu știe unde sunt banii? Când ai închis școlile, bisericile, teatrele, piețele, restaurantele? Când peste 10.000 de români au murit de COVID-19? Când pacienții mor arși în spitale? Când nu putem să ne plângem morții pentru că ne obligați să îi îngropăm în saci negri de plastic? Când ai abandonat 3,5 milioane de bolnavi cronici care nu-și mai găsesc locul în România ta normală? Când ne-ai interzis să luăm lumină de Paște? Când ne furi Crăciunul? Asta este România Normală pe care vrei să ne-o dai? Ruda săracă a „României Educate” pe care ne-ai dat-o în primul mandat?

Dle Iohannis, ceea ce faceți este profund ilegal și neconstituțional! Implicarea fățișă într-o campanie electorală în favoarea unui partid politic vă descalifică din calitatea de Președinte al României! Încercați să conduceți și să câștigați alegeri prin teroare și frică. Dar să știți că românilor nu le-a dispărut curajul și nu nouă trebuie să ne fie frică de voi, ci vouă de noi!

Judecătoarea Mădălina Afrăsinie a pus punctul pe i. Ea sugerează că, pentru a arăta că democrația este funcțională, Iohannis trebuie suspendat.

Dacă vrei să arăți că o democrație funcționează, atunci demarezi procedura de suspendare a președintelui cand acesta folosește Constitutia pe post de maculatura, chiar dacă este ultima zi în care el este președinte!

sursa:qmagazine.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *