„Primăria din umbră” a lui Clotilde Armand: membri de partid, fără nicio funcție, trimiși să verifice instituțiile statului

Clotilde Armand, noul primar al Sectorului 1, și-a construit o „primărie din umbră”, așa cum a prezentat PS News în urmă cu o săptămână, cu care încearcă să pună presiune pe instituțiile din subordinea primăriei și să verifice activitatea funcționarilor publici. Consilierii locali USRPLUS își încalcă atribuțiile stabilite de legea nr. 215/2001 și se comportă ca niște mici moșieri care au pus stăpânire pe Sectorul 1. În plus, la aceste vizite oficiale și controale în instituțiile statului participă frecvent membri de partid din USRPLUS care nu au nicio calitate și nicio funcție în vreo instituție a statului român.

Redacția PS News vă prezintă în exclusivitate modul în care Clotilde Armand și USRPLUS încearcă să pună presiune și stăpânire pe funcționarii publici.

Pe data de 4 noiembrie 2020, Complexul Multifuncțional Caraiman, aflat în subordinea Consiliului Local Sector 1, a fost vizitat oficial de consilieri locali USRPLUS și membri de partid USRPLUS care au solicitat acordul să meargă în cabinetele medicale deținute de instituția publică, se arată în răspunsul Complexului Multifuncțional Caraiman către redacția PS News.

Printre cei care au participat la vizita transformată în control se numără:

– Oliver Păuși – consilier local USRPLUS

– Ramona Porumb – consilier local USRPLUS

– Simona Cristina Muntean – fost consilier local, membru USRPLUS

– Cristian Sas – membru USRPLUS

– Alexandru Negrea – membru USRPLUS

– Încă un membru USRPLUS care nici măcar nu și-a prezentat identitatea, potrivit informațiilor oferite de Complexul Multifuncțional Caraiman.

Echipa USRPLUS a insistat să-și continue controlul chiar dacă în cabinetele medicale fuseseră mai multe persoane confirmate cu virusul COVID-19.

Sursele PS News au precizat că vizita s-a transformat rapid în control, deoarece membrii USRPLUS au intrat în fiecare cabinet și au cerut informații despre aparatura medicală disponibilă și despre tratamentele realizate acolo. Echipa USRPLUS a intrat și în cabinetele stomatologice, unde sunt 4 scaune de tratament, deși acolo fuseseră depistate două cazuri de COVID-19. Asistenta care era în cabinet în momentul controlului a fost testată pozitiv a doua zi, potrivit surselor PS News.

În legea 215/2001, privind administrația publică locală, nu se menționează nicăieri faptul că un consilier local ar putea face controale sau vizite oficiale în instituțiile, societățile, companiile deținute de primărie sau Consiliul Local și nici măcar dreptul la astfel de vizite ce se transformă în interogatoriu și control. Singurul mod prin care consilierii locali pot cere informații de la companiile sau societățile deținute de primărie este printr-o solicitare, în urma căreia vor primi un raport. Consilierii locali, în afara ședințelor de Consiliu Local, sunt doar simpli cetățeni în societate, fără nicio putere de a controla, vizita, interoga funcționarii publici.

Legea 215/2001, art. 36, alin (6) d): „(n.r. Consiliul Local) poate solicita informări și rapoarte de la primar, viceprimar și de la șefii organismelor prestatoare de servicii publice și de utilitate publică de interes local;”. Dar nu controale sau verificări în teritoriu.

Membrii de partid ai USRPLUS, sau ai altor partide, nici atât nu au ce să caute în instituții ale statului și să ceară vizite oficiale sau să pună întrebări despre modul de funcționare al unei instituții/companii/societăți. Instituțiile statului nu sunt muzee pentru ca oricine să vină în vizită, mai ales în vremea pandemiei.

Cei de la USRPLUS se folosesc de victoria de la alegerile locale pentru a obține informații despre modul în care funcționează societățile sau companiile primăriei. Ceea ce vedem în Sectorul 1 este un exces de zel al noului primar Clotilde Armand care încearcă să se impună în fața funcționarilor publici. Aceasta și-a creat „primăria din umbră”, construcție cerută chiar de ea la ședințele USRPLUS, și controlează instituțiile statului într-un mod cel puțin suspect, de la sediul partidului. Nu este în niciun caz vorba de transparență, ci de vulnerabilizarea instituțiilor statului.

Clotilde Armand își dorește o „primărie din umbră” prin care să controleze instituțiile statului de la sediul partidului. În interiorul USRPLUS Sector 1 s-au format comisii care, așa cum putem observa, verifică instituțiile publice, deși membrii de partid nu au astfel de atribuții.

sursa:psnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *