„Marea Resetare” distopică: „Nu deții nimic și ești fericit”, ființa umană în 2030

   O societate distopică se caracterizează prin prezența uneia din formele de guvernare autoritariste sau totalitare sau printr-o formă oarecare de opresiune sau de control social (Wikipedia).

Întâlnirea anuală a Forumului Economic Mondial (FEM) de la sfârșitul lunii ianuarie la Davos, Elveția, reunește lideri politici și de afaceri internaționali, economiști și alte persoane cu profil înalt pentru a discuta probleme globale. Condus de viziunea influentului său CEO Klaus Schwab, WEF este principala forță motrice pentru „marea resetare” distopică, o schimbare tectonică care intenționează să schimbe modul în care trăim, lucrăm și interacționăm unul cu celălalt (https://off-guardian.org/2020/10/12/klaus-schwab-his-great-fascist-reset/).

  Marea Resetare (nu este vorba de Resetarea Financiară Globală, cea care ar avea efecte benefice asupra lumii), implică o transformare a societății care are ca rezultat restricții permanente asupra libertăților fundamentale și supravegherea în masă, întrucât sectoare întregi sunt sacrificate pentru a stimula monopolul și hegemonia corporațiilor farmaceutice, a giganților high-tech / big data, AmazonGoogle, marile lanțuri globale de magazine, sectorul plăților digitale, preocupările privind biotehnologia, etc. Folosind blocările și restricțiile COVID-19 pentru a trece prin această transformare, marea resetare este lansată sub masca unei „a patra revoluții industriale” în care întreprinderile mai vechi urmează să fie conduse la faliment sau absorbite în monopoluri (ceea ce se și întâmplă cu clasa de mijloc și micii fermieri), închizând efectiv secțiuni uriașe ale economiei pre-COVID. Economiile sunt „restructurate” și multe locuri de muncă vor fi înlocuite de mașini bazate pe AI (inteligența artificială).

Într-un scurt videoclip de mai jos, FEM prezice că până în 2030 „Nu veți deține nimic și veți fi fericiți”. O față zâmbitoare fericită este reprezentată în timp ce o dronă livrează un produs unei gospodării, fără îndoială comandată online și ambalată de un robot într-un depozit gigant Amazon: „niciun om nu a fost implicat în fabricarea, ambalarea sau livrarea acestui produs”; fii sigur, nu conține viruși și bacterii – pentru că, chiar și în 2030, vor trebui să mențină vie și activă povestea fricii pentru a menține dominarea pe întreg spectrul asupra populației.
Șomerii (și vor fi mulți) ar putea fi plasați pe un fel de venit de bază universal și ar putea avea datoriile lor (îndatorarea și falimentul la scară masivă este rezultatul deliberat al blocărilor și restricțiilor), în schimbul predării activelor lor către stat sau mai exact instituțiile financiare care ajută la stimularea acestei mari resetări. FEM spune că publicul va „închiria” tot ceea ce are nevoie: eliminarea dreptului de proprietate sub masca „consumului durabil” și „salvarea planetei”. Desigur, mica elită care a lansat această mare resetare va deține totul. Sute de milioane din întreaga lume considerate „excedent de cerințe” urmează să fie jefuite (în prezent sunt jefuite) din mijloacele de trai. Fiecare mișcare și cumpărare trebuie monitorizate, iar tranzacțiile noastre principale vor fi online.

Planul pentru cetățenii individuali ar putea reflecta strategia care trebuie aplicată statelor naționale. De exemplu, președintele Grupului Băncii MondialeDavid Malpass, a declarat că țările mai sărace vor fi „ajutate” să se ridice în picioare după diferitele blocaje care au fost puse în aplicare. Acest „ajutor” va fi cu condiția ca reformele neoliberale și subminarea serviciilor publice să fie puse în aplicare și să fie încorporate în continuare. Pe 20 aprilie, Wall Street Journal a publicat titlul „FMI, Banca Mondială se confruntă cu un potop de cereri de ajutor din lumea în curs de dezvoltare. Zeci de țări cer salvare și împrumuturi de la instituțiile financiare cu împrumut de 1,2 trilioane de dolari”. O rețetă ideală pentru alimentarea dependenței.

În schimbul ameliorării datoriilor sau al „sprijinului”, conglomeratele globale, împreună cu Bill Gates, vor putea dicta în continuare politicile naționale și vor elimina rămășițele suveranității statului național.

Este de la sine înțeles că realizarea genului de transformare radicală a fiecărei părți a societății are provocările sale. Nici o persoană cu mintea sănătoasă nu ar fi de acord cu aceasta dacă ar cunoaște detaliile întregului plan. Deci, pentru a lansa acest lucru, a trebuit să utilizeze manipularea psihologică, iar frica este cel mai eficient instrument existent. După cum a explicat psihiatrul Dr. Peter Breggin, există o întreagă școală de cercetare în domeniul sănătății publice care se concentrează pe identificarea celor mai eficiente modalități de a speria oamenii să accepte măsurile dorite de sănătate publică.

Adăugând confuzie și incertitudine, puteți aduce un individ de la frică la anxietate – o stare de confuzie în care nu mai puteți gândi logic – și în această stare, sunteți mai ușor de manipulat. Următoarea grafică ilustrează rolul central al fricii pentru lansarea cu succes a Marii Resetări.

      Ingineria socială este esențială pentru regula tehnocratică

În concluzie, rețineți că tehnocrația este inerent o societate tehnologică administrată prin inginerie socială. Frica nu este decât un instrument de manipulare. Accentul pe „știință” este un alt lucru. De fiecare dată când cineva nu este de acord, este pur și simplu acuzat că este „anti-științific”, iar orice știință care intră în conflict cu statu quo-ul este declarată „știință falsă”. Singura știință care contează este ceea ce tehnocrații consideră că este adevărat, indiferent cât de multe dovezi există împotriva ei. Am văzut aceasta în timpul acestei pandemii, întrucât Big Tech a cenzurat și a interzis orice lucru care contravine opiniilor Organizației Mondiale a Sănătății, care este doar o altă roată dințată a mașinii tehnocratice.

Dacă permitem această cenzură să continue, rezultatul final nu va fi nimic mai mult decât devastator. Pur și simplu trebuie să continuăm să presăm pentru transparență și adevăr. Trebuie să insistăm asupra libertății medicale, a libertății personale și a dreptului la viață privată. O luptă, în special pe care nu o văd că putem să o evităm este lupta împotriva vaccinărilor obligatorii COVID-19. Dacă nu luăm o poziție fermă împotriva acestui lucru și luptăm pentru dreptul de a face propria noastră alegere, nu va avea sfârșit tirania medicală care va urma. După cum s-a menționat în articolul Covert Geopolitics:

  „Așa cum ați fi putut ghici,„ cea mai importantă ancoră de recuperare ”este pentru o vaccinare COVID-19 … Implicația este că, fără un vaccin, lumea nu va putea reveni la niciun sentiment de normalitate, în special în ceea ce privește interacțiunea deschisă cu semenul tău … Puteți de fapt să participați la eforturile globale de a paraliza capacitatea de genocid organizată de cabala criminală organizată de statul profund, bucurându-vă în același timp de libertatea sănătății, boicotând pentru totdeauna Big Pharma.

     Identitate și semnificație

Ce se va întâmpla cu identitatea noastră socială și personală? Trebuie eradicat acest lucru în încercarea de a modifica și standardiza comportamentul uman și tot ceea ce facem?

Clasa miliardarilor care promovează această agendă crede că poate deține natura și toți oamenii și îi poate controla pe amândouă, fie prin geoinginerie a atmosferei, de exemplu, modificând genetic microbii solului, fie făcând o treabă mai bună decât natura, producând alimente false bio-sintetizate într-un laborator. Ei cred că pot prelua istoria și reinventa roata, remodelând ceea ce înseamnă a fi om. Și cred că pot realiza acest lucru până în 2030. Este o viziune distopică rece, care vrea să eradice mii de ani de cultură, tradiție și practice, practic peste noapte.

 Și multe dintre aceste culturi, tradiții și practici se referă la mâncare și la modul în care o producem și la conexiunile noastre adânc înrădăcinate cu natura. Luați în considerare faptul că multe dintre ritualurile și sărbătorile antice ale înaintașilor noștri au fost construite în jurul unor povești și mituri care i-au ajutat să se împace cu unele dintre cele mai elementare probleme ale existenței, de la moarte la renaștere și fertilitate. Aceste credințe și practici încorporate cultural au servit la sfințirea relației lor practice cu natura și rolul acesteia în susținerea vieții umane.

Pe măsură ce agricultura a devenit cheia supraviețuirii umane, plantarea și recoltarea culturilor și alte activități sezoniere asociate cu producția de alimente au fost esențiale pentru aceste obiceiuri. Freyfaxi marchează începutul recoltei în păgânismul nordic, de exemplu, în timp ce Lammas sau Lughnasadh este sărbătoarea primei recolte / recolta de cereale în păgânism. Oamenii au sărbătorit natura și viața care la-a dat naștere. Credințele și ritualurile antice erau impregnate de speranță și reînnoire și oamenii aveau o relație necesară și imediată cu soarele, semințele, animalele, vântul, focul, solul și ploaia și anotimpurile schimbătoare care hrăneau și aduceau viața. Relațiile noastre culturale și sociale cu producția agrară și zeitățile asociate aveau o bază practică solidă.

Prof. Robert W Nicholls explică faptul că cultele lui Woden și Thor au fost suprapuse unor credințe mult mai vechi și mai bine înrădăcinate legate de soare și pământ, culturi și animale și rotația anotimpurilor între lumina și căldura verii și rece și întunecat al iernii. Nu trebuie să privim mai departe decât India pentru a aprecia relația importantă dintre cultură, agricultură și ecologie, nu în ultimul rând importanța vitală a musonului și plantarea și recoltarea sezonieră. Convingerile și ritualurile de natură rurală, persistă chiar și în rândul indienilor urbani. Acestea sunt legate de sistemele tradiționale de cunoaștere în care mijloacele de trai, anotimpurile, mâncarea, gătitul, prelucrarea, schimbul de semințe, asistența medicală și transmiterea cunoștințelor sunt toate legate între ele și formează esența diversității culturale în India.

Deși era industrială a dus la o diminuare a legăturii dintre alimentație și mediul natural pe măsură ce oamenii s-au mutat în orașe, „culturile alimentare” tradiționale – practicile, atitudinile și credințele din jurul producției, distribuției și consumului de alimente – continuă să prospere și să evidențieze conexiunea continuă cu agricultura și natura.

      Imperialismul „Mâna lui Dumnezeu”

Dacă ne întoarcem la anii 1950, este interesant de remarcat narațiunea corporativă a Union Carbide bazată pe o serie de imagini care înfățișau compania ca o „mână a lui Dumnezeu” care ieșea din cer pentru a „rezolva” unele dintre problemele cu care se confruntă omenirea. Una dintre cele mai faimoase imagini este a mâinii care toarnă produsele agrochimice ale firmei pe solurile indiene, ca și cum practicile agricole tradiționale ar fi cumva „înapoiate”. În ciuda afirmațiilor contrare bine mediatizate, această abordare bazată pe substanțe chimice nu a condus la o producție mai mare de alimente conform lucrării „New Histories of the Green Revolution” scrisă de prof. Glenn Stone. Cu toate acestea, a avut consecințe ecologice, sociale și economice devastatoare pe termen lung (a se vedea cartea lui Vandana Shiva „Violența revoluției verzi” și acum celebra și extrem de perspicace scrisoare deschisă către oficialii indieni a lui Bhaskar Save : https://pangti.com/an-open-letter-to-the-green-revolution/ ).

În cartea „Food and Cultural Studies” (Bob Ashley și colab.), vedem cum în urmă cu câțiva ani, o campanie publicitară Coca Cola TV și-a vândut produsul către un public care a asociat modernitatea cu o băutură zaharată și a descris vechile credințe aborigene drept dăunătoare, ignorante și depășite. Coca-Cola și nu ploaia au devenit dătătoarea vieții celor uscate. Acest tip de ideologie face parte dintr-o strategie mai largă de a discredita culturile tradiționale și de a le descrie ca fiind deficitare și care au nevoie de asistență din partea corporațiilor „asemănătoare lui Dumnezeu”.

Ceea ce vedem în 2020 este o accelerare a unor astfel de procese. În ceea ce privește alimentația și agricultura, agricultura tradițională în locuri precum India va fi sub presiune din ce în ce mai mare din partea giganților marii tehnologii și a agroindustriei pentru a se deschide la alimente cultivate în laborator, OMG-uri, microbi ai solului prelucrați genetic, instrumente de recoltare a datelor, drone și alte ,,tehnologii disruptive”. Marea resetare include fermele fără fermieri care sunt echipate cu mașini fără conducător auto, monitorizate de drone și umplute cu substanțe chimice pentru a produce culturi de mărfuri din semințe modificate genetic brevetate pentru ca „biomateria” industrială să fie procesată și constituită în ceva asemănător alimentelor. Ce se va întâmpla cu fermierii?

Post-COVID, Banca Mondială vorbește despre ajutarea țărilor să revină pe drumul cel bun în schimbul reformelor structurale. Zeci de milioane de fermieri mici trebuie să fie ademeniți de pe pământul lor în schimbul scutirii individuale a datoriilor și a venitului de bază universal? Strămutarea acestor fermieri și distrugerea ulterioară a comunităților rurale și a culturilor lor a fost ceva ce Fundația Gates a solicitat odată și a numit cinic „mobilitatea terenurilor”.

Trecând de eufemisme, este clar că Bill Gates – și ceilalți indivizi incredibil de bogați din spatele marii resetări – este un colonialist de modă veche, care sprijină strategiile de deposedare ale imperialismului, indiferent dacă aceasta implică exploatarea, însușirea și comercializarea cunoștințelor fermierilor, accelerarea transferului de cercetare și semințe către corporații sau facilitarea pirateriei proprietății intelectuale și a monopolurilor semințelor create prin legile IP și reglementările privind semințele.

În locuri precum India – încă o societate agricolă – terenurile acestor fermieri (înainte de COVID) vor fi predate apoi giganților tehnologici, instituțiilor financiare și agroindustriei mondiale pentru a-și dezvolta datele de înaltă tehnologie – nămol industrial GM? Este această parte a lumii noi, curajoasă, „fără nimic, fii fericit”, promovată de FEM?

Cu legătura complet ruptă între producția de alimente, natură și credințele încorporate cultural care dau sens și exprimare vieții, vom rămâne cu omul individual care există cu alimente pe bază de laborator, care depinde de veniturile de la stat și care este dezbrăcat de efortul productiv satisfăcător și a împlinirii de sine autentice. Implicarea tehnocratică a distrus deja sau a subminat diversitatea culturală, conexiunile sociale semnificative și ecosistemele agrare care se bazează pe secole de cunoștințe tradiționale și sunt din ce în ce mai recunoscute ca abordări valide pentru a asigura securitatea alimentară. Transformarea tehnocratică masivă preconizată în present, consideră oamenii ca mărfuri care trebuie controlate și monitorizate la fel ca dronele fără viață și AI care sunt promovate.

 Dar nu vă faceți griji, din ignoranță – veți fi fără proprietate și fericiți în închisoarea deschisă de șomajul în masă, dependență de stat, pașapoarte de sănătate, fără numerar, vaccinare în masă și dezumanizare.

sursa:burebista2012

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *