Manifestații anti-vaccinare în mai multe orașe din Australia, înainte de campania de imunizare.“Corpul meu, alegerea mea”.

Protestele vin în contextul în care un studiu a constatat că mai mult de unul din cinci australieni au spus că „probabil” sau „cu siguranță” nu se vor vaccina împotriva coronavirusului. Potrivit unui sondaj realizat pe 4.000 de persoane, 48% au declarat că vor primi vaccinul imediat ce acesta va fi disponibil, în timp ce 71% au declarat că mai așteaptă până în octombrie În mare parte, manifestațiile au fost pașnice, însă la Melbourne au existat ciocniri între forțele de ordine și protestatari, iar poliția a arestat câteva persoane. La proteste au participat câteva mii de persoane.
Luni va începe imunizarea populației împotriva Covid-19 cu vaccinul Pfizer. În această săptămână, a fost aprobată în Australia și folosirea vaccinului dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford. Acesta ar urma să fie folosit de luna viitoare. Ambele vaccinuri au trecut prin verificări extinse și sunt deja folosite în mai multe țări.
Australia își propune ca până în prima parte a lunii martie să vaccineze împotriva corona virusului patru milioane de oameni.

Prima etapă include 700.000 de angajați din prima linie a luptei cu pandemia.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *