Manifestație de amploare în Austria împotriva restricțiilor impuse de guvern, dar și a presei

Cel puţin 10.000 de oameni au manifestat, sâmbătă, la Viena împotriva măsurilor sanitare restrictive adoptate pentru a combate coronavirusul. Protestatarii au cerut demisia guvernului şi au acuzat presa că propagă minciuni.

„Numerele deceselor care ni se transmit sunt niște exagerări. Nu vreau să ajungem ca în China, unde nu ai dreptul să faci nimic”, a explicat o femeie care purta banderolă cu mesajul „Voi sunteţi boala, noi suntem remediul”.

Revolta austriecilor a fost îndreptată împotriva presei, dar și împotriva cancelarului Sebastian Kurz, în contextul celui de-al treilea lockdown instaurat în Austria începând din martie 2020, care a închis magazinele considerate „neesențiale”, sălile de concerte, teatrele, centrele sportive și școlile. 

Participanţii la manifestaţie, cei mai mulţi fără mască, au arborat drapele ale Austriei şi nu au respectat distanţa socială. Organizatorii au susţinut că s-au strâns 50.000 de manifestanţi.

La miting a luat parte, fără mască, şi fostul vice-cancelar de extremă-dreapta Heinz Christian Strache.

Restricțiile actuale impuse în Austria sunt valabile până în 25 ianuarie, însă alte noi măsuri urmează a fi anunțate duminică, 17 ianuarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *