Ivermectina reduce cu peste 80 la sută rata deceselor cauzate de coronavirus la pacienții cu forme grave și cu 98 la sută la totalitatea pacienților

Un studiu realizat în Florida, SUA, arată că Ivermectina reduce mortalitatea cu 80% în cazul pacienților cu forme grave de Covid-19. Rezultatul a rămas același si după o analiză multivariată, care a eliminat factorii de confuzie. În cazul pacienților ai căror plămâni au fost puternic afectați, mortalitatea a scăzut de la 80,7% la 38,8%, o scădere mai mare de 80%.
În cadrul cercetărilor, au fost analizați 280 de pacienți. Dintre aceștia, 173 au fost tratați cu Ivermectină, iar 107 au primit tratamentul clasic. Majoritatea pacienților din ambele grupuri au primit hidroxiclorochină sau azitromicină. Totuși, în rândul celor care au avut Ivermectina ca tratament principal, rata mortalității a fost mult mai scăzută.
Ivermectina este, astfel, asociată cu rate mici ale mortalității, în special în cazul pacienților cu grave probleme pulmonare.
Luându-se în considerare totalitatea pacienților tratați cu Ivermectină, indiferent de gradul de gravitate al formei de Covid-19 pe care aceștia au dezvoltat-o,  mortalitatea scade cu 80%.

De curând, Institutul Național de Sănătate al SUA (NIH) a renunțat la recomandările anterioare, care erau împotriva administrării Ivermectinei ca medicament contra-Covid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *