George Soros și Bill Gates finanțează sistemul de verificare al postărilor pe Facebook

Gigantul social media Facebook a anunțat că lupta sa împotriva știrilor false va implica organizații terțe care verifică faptele, totuși există îngrijorări serioase cu privire la legitimitatea acestor grupuri după ce a fost dezvăluit că George Soros și Bill Gates, precum și alți donatori – fam. Clinton, finanțează unitatea de verificare a faptului.

Se consideră de la sine înțeles că aceste elemente de verificare a faptelor sunt chintesența neutralității și a raportării imparțiale. Ei bine, judecați singuri.

Facebook a făcut o declarație pe 15 decembrie în care îi sfătuia pe utilizatori că începe un program de „colaborare cu organizații terțe de verificare a faptelor care sunt semnatare ale Codului de principii internaționale de verificare a faptelor (IFCN) al Poynter”.

Iată un fapt interesant despre Poynter, autoproclamatul „lider global în jurnalism”. Acestea sunt finanțate de Fundațiile pentru o societate deschisă ale lui George Soros, Fundația Bill & Melinda Gates, Fondul Național pentru Democrație (care are legături financiare cu Departamentul de Stat), Fundația Omidyar de la Ebay și Craig Newmark, fondatorul Craigslist, care a donat 1 milion de dolari către Poynter pentru a crea acest mecanism anti știri false.

Dar devine și mai rău

Craig Newmark este, de asemenea, un donator al campaniei Clinton. La fel ca George Soros și Bill Gates, amândoi susținători ai Fundației Clinton, precum și ai fondului pentru campania electorală a lui Hillary. Și un alt donator Poynter, fondatorul Ebay, Pierre Omidyar, este, de asemenea, un donator masiv pentru Clinton, acordând milioane de dolari Fundației.

Jurnalistul danez Iben Thranholm a spus că este șocat de faptul că astfel de verificatori de știri, evident, partizani, ar putea fi autorizați să controleze politica Statelor Unite. „Dacă doriți să fiți în opoziție cu aceste puteri politice, atunci veți fi cenzurați. Desigur, acesta este un fel de dictatură. 

Bine ați venit la Ministerul Adevărului din 1984, unde numai fapte selectate sunt permise să existe, în timp ce alte fapte care nu se potrivesc viziunii neoliberale ale Washingtonului vor fi etichetate „știri false” și suprimate.

sursa:ortodoxinfo.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *