Gabriela Firea : ‘Suntem într-o situație unică. Miza este una de viață și de moarte’

Gabriela Firea a declarat, duminică, la sediul central din București al PSD, că România se află într-o situație în care ”miza este una de viață și de moarte”. Prim-vicepreședinte al partidului, Firea a anunțat că dacă PSD va ajunge la putere va aplica metodele sanitare care au dat randament în vestul Europei, va redeschide școlile și piețele. Totodată, Firea a precizat că închiderea bisericilor și alungarea credincioșilor nu s-a întâmplat nici în timpul vreunui război prin care a trecut țara.

”Suntem într-o situație unică. Miza este una de viață și de moarte. Putem schimba soarta României, din punct de vedere medical, al educației, al locurilor de muncă. Încă 4 ani cu PNL la Palatul Victoria înseamnă falimentul economiei, distrugerea și compromiterea sistemului medical și educațional. Votăm ca să ne salvăm! Guvernul României este singurul din Europa care nu a aplicat metodele care au avut succes în Europa pentru salvarea vieților.

S-a refuzat testarea, testarea extinsă. Dacă vom ajunge la guvernare, vom implementa măsurile luate în Europa, vom testa mai mult. Suntem printre puținele țări care au închis școlile. Ele trebuie redeschis, vom trata profesorii, copiii, părinții.

La fel s-a întâmplat și în privința piețelor, numite de premier ”zona zooster”.

Nu trebuie interzisă credința, nu trebuie să se intre cu mascații, cu poliția în biserici. Trăim într-o țară în care ste interzisă credința. Au pus lacăt pe școli, pe piețe, pe biserici. În niciun război nu s-a interzis credința, nu s-au închis bisericile.”, a spus Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *