Fost director SIE, despre George Soros și puterea ONG-urilor

Fostul director al Serviciului de Informații Externe, Cătălin Harnagea, a vorbit, miercuri seara, în cadrul unei emisiuni TV, despre puterea ONG-urilor de a destabiliza guvernele țărilor, putere despre care două think-tancuri americane avertizau încă din 1989.

”În 89, după think-tancuri americane scoteau pe piață un studiu care spunea că în maxim 25 de ani, ONG-urile vor putea deveni mai puternice decât guvernele statelor, dând și anumite formule. Americanii au înțeles pericolul și anume că ONG-urile vor putea prelua funcțiile guvernamentale iar politicul ar dispărea”, a spus Cătălin Harnagea, la Antena 3.

Harnagea a arătat că în anii care au urmat, Soros și-a extins influența pentru partea de est a Europei, unde multe țări abia ieșeau de sub comunism.

Harnagea a dezvăluit că în 1991 Soros i-a dezvăluit cum reușește să-și finanțeze numeroasele ONG-uri din întreaga lume.

”Mi-a spus că banii nu îi dă din buzunar. A spus: Profitul pe care îl fac anual, statul american mi-l deduce. Iar dacă eu finanțez ONG-uri, atunci statul american este mulțumit și nu mă pune să plătesc alte taxe. Ceea ce statul american trebuia să încaseze, Soros a folosit acei bani pentru rețelele pe care le vedeți”, a spus Cătălin Harnagea.

sursa:amosnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *