Dr. Anthony Fauci a recunoscut că a înșelat în mod deliberat opinia publică în legătură cu COVID-19.

El spune că a oferit o estimare inferioară a nivelului de imunitate colectivă ce trebuie atins pentru oprirea pandemiei, deoarece s-a gândit că, dacă ar fi spus adevărul, americanii ar fi fost descurajați.

De aceea, estimarea sa a fost făcută „parțial pe baza noilor date științifice” și „parțial pe instinctul meu că țara este în sfârșit pregătită să audă ceea ce cred cu adevărat”.

„Când sondajele au arătat că aproximativ jumătate dintre americani s-ar vaccina, am spus că imunitatea colectivă poate fi atinsă la 70-75% (din populație). Apoi, când noi sondaje au arătat că 60% sau mai mult s-ar vaccina, m-am gândit «Pot să împing (cifra) puțin mai sus», și atunci am mers la 80-85%.”

Fauci recunoaște că oamenii de știință „nu știu cu adevărat care este cifra corectă”, deși el personal estimează că „intervalul real se situează între 70 și 90%”.

„Însă nu voi spune 90%… I-aș putea descuraja pe americani”.

Fauci spune limpede că a mințit pentru că opinia publică nu era capabilă să suporte adevărul.

Nu este prima oară când Fauci recunoaște că a mințit opinia publică în timpul pandemiei.

La începutul crizei, la fel ca majoritatea autorităților sanitare (inclusiv OMS), Fauci a descurajat purtarea măștii, afirmând că ea nu este necesară decât atunci când cineva are simptome de COVID.

Apoi Fauci s-a răsucit cu 180 de grade, devenind partizanul înrăit al măștii, ca parte a sfintei treimi ce poate opri răspândirea COVID, alături de distanțare și spălare pe mâini.

În iunie, prins la înghesuială de ziariști, care l-au întrebat despre motivul răzgândirii, Fauci a răspuns că, la început, autoritățile sanitare erau „îngrijorate de faptul că echipamentele de protecție individuală, inclusiv măștile M95 și cele chirurgicale, erau foarte puține”.

„Și am dorit să ne asigurăm”, a continuat doctorul, că acestea „sunt rezervate personalului medical”.

În septembrie, Fauci a supralicitat:

„Exista sentimentul că persoanele care și-ar fi dorit să aibă măști în comunitate, oamenii de pe stradă, ar fi putut face stocuri, agravând și mai mult penuria de măști. În acest context, am spus că nu recomandăm măștile.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *