Coronavirusul este pretextul pentru fuziunea identității noastre fizice, digitale și biologice

Klaus Schwab, fondatorul Forumului Economic Mondial, a arătat clar că transumanismul este o parte integrantă a „Marii restabiliri”, când a spus că a patra revoluție industrială „va duce la o fuziune a mediului nostru fizic, digital și biologic ”.

Nivel de viață mai scăzut și cu mai puține libertăți

Așa cum s-au propagat de când au început restricțiile în diferite țări ale lumii, diferiți lideri ai capitalismului mondial au anticipat că acest context este ideal pentru a efectua „o mare repornire”, unde transumanismul capătă o semnificație specială.

Programul care este promovat din diferiți factori de putere se bazează în principal pe dezmembrarea actualului sistem capitalist, în favoarea unui regim tehnocratic mai centralizat, care va duce la un nivel de viață mai scăzut, un consum mai mic de combustibil, o reducere a libertățile civile și automatizarea accelerată a locurilor de muncă.

Un alt aspect cheie al „Marelui reboot”, sau „a patra revoluție industrială”, așa cum o numește Klaus Schwab, este fuziunea dintre om și mașină.

„ Ceea ce va duce la a patra revoluție industrială este o fuziune a identității noastre fizice, digitale și biologice ” , a declarat Schwab Consiliului de Afaceri Globale de la Chicago la o conferință de anul trecut.

Starea și controlul total

Schwab a explicat în mai multe interviuri modul în care cartea sa, „ Modelarea viitorului celei de-a patra revoluții industriale ”, a fost deosebit de populară în China, Coreea de Sud și Japonia, doar armata sud-coreeană cumpărând 16.000 de exemplare.

În această carte, Schwab explică cu entuziasm modul în care tehnologia viitoare va permite autorităților „să pătrundă în spațiul lipsit până acum de mințile noastre, să ne citească gândurile și să ne influențeze comportamentul .

El continuă să prevadă că acest lucru va determina forțele de ordine să stabilească „programe pre-criminalitate” în stilul poliției predictive (1).

„ Pe măsură ce capacitatea se îmbunătățește în acest domeniu, tentația agențiilor de aplicare a legii și a instanțelor de judecată de a utiliza tehnici pentru a determina probabilitatea activității infracționale, pentru a evalua vinovăția sau chiar pentru a recupera, va spori amintirile direct în creierul oamenilor ” A scris Schwab. ” Chiar și trecerea unei frontiere naționale ar putea implica într-o zi o scanare detaliată a creierului pentru a evalua riscul de securitate al unei persoane .”

Telefonia mobilă ca punct de plecare

Schwab vorbește, de asemenea, într-o mare lirică despre visul utopic transumanist împărtășit de capital, care va duce în cele din urmă la crearea de cyborgi umani.

„ Tehnologiile celei de-a Patra Revoluții Industriale nu vor înceta să facă parte din lumea fizică din jurul nostru, ele vor deveni o parte integrantă a noastră ” , scrie Schwab.

„ De fapt, unii dintre noi simt deja că smartphone-urile noastre au devenit o extensie a noastră. Este aproape sigur că dispozitivele externe de astăzi, de la laptopuri până la căști de realitate virtuală, vor fi implantate în corpul și creierul nostru . „

De asemenea, Schwab susține în mod deschis ceva despre care mass-media susține că este doar un domeniu de discuție pentru teoreticienii conspirației, și anume „ microcipurile active implantabile care rup bariera pielii din corpul nostru ”. De fapt, este unul dintre domeniile de cercetare ale proiectului Human Brain finanțat de Uniunea Europeană sau Inițiativa Brain din Statele Unite, cu un avans important în neuroinginerie.

Transumanism

Schwab salută sosirea „ dispozitivelor implantate care probabil vor ajuta și la comunicarea gândurilor care sunt exprimate în mod normal verbal prin intermediul unui smartphone integrat” și a gândurilor sau stărilor de spirit care nu sunt potențial exprimate prin citirea undelor creierului și alte semne.

Cu alte cuvinte, „ fuziunea identității noastre fizice, digitale și biologice ” este legată de unicitatea transumanistă și de un viitor în care fiecare mișcare și fiecare gând vor fi urmărite de un microcip implantat.

Deși acest lucru pare a fi ceva dintr-un film SF, transumanismul sau postumanismul nu trebuie luate cu ușurință. Orice decizie politică care are scopul de a delega deciziile umane către mașini (cum ar fi o sugestie de căutare sau o aplicație de urmărire) este o revenire la lume reflectată de actrița germană Thea Von Harbou în romanul ei Metropolis, adaptat ulterior la film al regizorului Fritz Lang. O lume a unei minorități bogate și puternice și a unei mase flămânde, înrobite și înstrăinate. (mpr21)

sursa:amosnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *