Autoritățile PNL au început operațiunea de mușamalizare a cauzelor tragediei de la spitalul din Piatra-Neamț

Din motive greu de înțeles, autoritățile liberale din Neamț fac eforturi să mușamalizeze cauzele tragediei în care au murit arși de vii oameni internați la spitalul din Piatra-Neamț.

Am văzut cum au ieșit rând pe rând si cei de la Prefectura Neamț și cei de la DSP să spună că nu exista o autorizație pentru extinderea secției ATI de la acest spital. Ca să înțelegeți intoxicarea pe acest subiect, vă spunem pe scurt ce e cu această autorizare.

Guvernul PNL a cerut spitalelor sa își extindă secțiile de ATI, iar spitalul din Piatra-Neamț s-a conformat și a extins secția de ATI în altă locație, nu în cea care a luat foc, iar în locația unde s-a extins secția nici nu sunt bolnavi internați, pentru că nu e autorizată.

Cu toate că autoritățile PNL știu exact că vorbesc despre alt salon decât despre locul unde a avut loc incendiul, manipulează lumea în încercarea disperată de a ascunde problemele create de supraaglomerarea spitalelor din România solicitată și impusă chiar de guvernul PNL.

Comunicat oficial al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț:

„Ca urmare a unor speculații făcute în spațiul public cu privire la motivele care au condus la provocarea incendiului din salonul ATI, conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț explică faptul că modificările realizate în vederea extinderii secției de ATI pentru a putea prelua un număr mai mare de pacienți pozitivi nu au afectat în niciun fel activitatea din salonul unde s-a produs incendiul. Cele două secții ATI au aviz de la DSP cu privire la circuite. Zona în care s-a intervenit pentru extindere nu este funcțională și se află într-o zonă diferită față de cea în care s-a produs incendiul. În același timp, precizăm faptul că aparatura din secția ATI în care s-a declanșat incendiul era nouă, cu o durată de folosire de aproximativ un an. Reamintim faptul că o anchetă se află în derulare și specialiștii sunt cei care vor stabili cauzele producerii acestui incendiu. Facem apel la reprezentanții instituțiilor statului să dea dovadă de responsabilitate și să încerce să nu ofere variante care nu sunt reale și nu fac decât să deruteze și mai mult opinia publică. Conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț nu dorește să intervină în niciun fel în politica editorială a mass mediei, solicitând, totuși, pentru o corectă informare a cetățenilor, ca informațiile oferite să fie însoțite și de punctul de vedere al unității medicale.”

sursa:ziarpiatraneamt.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *